Är infraröda bastumattor för hem för bra för att vara sant?

Det går inte att förneka att iInfraröda bastufilt tar internet och sociala medier med storm, men vi har undrat: Hur håller de för den äkta varan? När du tänker på att upplevelsen av en bastu (infraröd eller på annat sätt) länge har inneburit en resa till spaet eller gymmet, fysiskt sittande i ett rum under en längre tid, kan det vara svårt att omsluta tanken på att du kan möjligen återskapa den upplevelsen när som helst, var som helst med ett relativt portabelt verktyg.

 

För att bättre förstå fördelarna med infraröd bastu och hur hemmaversioner jämför med den traditionella upplevelsen, kontaktade vi två experter. Läs vidare för att lära dig mer om fördelarna med infraröda bastumattor och om de är en lönsam investering.

 

Vad är en infraröd bastufilt?

I enklaste termer är en infraröd bastufilt ett verktyg utformat för att leverera fördelarna med en traditionell infraröd bastu i filtform. “Burtmattor använder infraröd värme och fungerar på samma sätt som en infraröd bastukabin,”

 

För de oinvigde skiljer sig infraröda bastur (av alla slag) från torra finska bastur genom att de inte värmer luften. Istället använder de infraröda lampor för att värma upp kroppen. “Jämfört med en finsk bastu är de en mer gradvis och behaglig värme.” När du går in i en infraröd bastu känner du dig inte varm direkt. När du spenderar tid i en infraröd bastu värms din kropp gradvis upp. “Detta betyder att de flesta människor tål värmen längre, vilket kan förlänga fördelarna de får”, konstaterar hon.

 

Medan alla reagerar olika på infraröd bastu, säger NordicHigh att om du tillbringar en timme i dess infraröda bastufilt kan du förvänta dig att känna dig “varm och mysig” den första halvtimmen, innan det blir lite mer “intensivt” under andra 30 minuter. Filten, som använder långt infrarött ljus, kan nå upp till 176 grader Fahrenheit, även om märket rekommenderar att man börjar vid 158 grader och justerar därifrån.