Arbetsbyxor med tryck – Tips för vardagshjälten och hemmafixaren

När det gäller att välja rätt arbetsbyxor är det inte samma storlek som passar alla. Faktum är att olika kroppstyper kräver olika stilar och skärningar av byxor för att se ut och må bra.

Byxor för arbete

Oavsett om du är en professionell hantverkare, en hobbyist eller en trädgårdsentusiast behöver du ett par pålitliga arbetsbyxor med tryck. I vårt utbud finns allroundbyxor, arbetsshorts, hantverksbyxor, varpbyxor och servicebyxor för både män och kvinnor. Behöver du hjälp på vägen? Våra bästa tips och råd om hur du väljer rätt arbetsbyxor hittar du nedan.
 
Om du till exempel är liten vill du ha byxor med smalare benöppning och kortare insida. Och om du är i plus size vill du ha byxor med en avslappnad passform och en längre insida. Den goda nyheten är att det finns många alternativ, så du kan hitta det perfekta paret arbetsbyxor för din kroppstyp.
 
I den här guiden visar vi dig hur du väljer rätt arbetsbyxor för din kroppstyp. Vi delar också med oss av några tips om hur du hittar den perfekta passformen. Då sätter vi igång!

Olika typer av arbetsbyxor

Det kan vara svårt att välja rätt arbetsbyxor med tryck, särskilt när det finns så många olika typer på marknaden. Men oroa dig inte, vi är här för att hjälpa dig.
 
Det första du behöver bestämma dig för är vilken typ av arbetsbyxor du behöver. Det finns tre huvudkategorier: denim, bomull och polyester. Denim är ett populärt val eftersom det är slitstarkt och hållbart. Bomull är andningsbart och bekvämt, medan polyester ej är brännbart och skrynkelfritt.
 
När du har bestämt dig för vilken typ av material du ska välja måste du tänka på passformen. Arbetsbyxor ska vara bekväma och inte vara för tajta eller för lösa. De ska också vara tillräckligt långa för att täcka dina fötter och vrister.
 
Slutligen ska du tänka på arbetsbyxornas färg och stil. Du vill ha något som återspeglar din personlighet och som också passar på arbetsplatsen.

Maximal komfort med rätt passform

En annan viktig faktor som inte får förbises är din komfort. Arbetsbyxorna måste sitta ordentligt. Byxorna får inte vara för tunga, skava eller begränsa på något sätt. Därför är det viktigt att välja rätt storlek på byxorna. Våra arbetsbyxor finns i olika storlekar och benlängder, vilket gör det lättare att hitta ett par som passar dig. Vissa modeller har stretchsektioner för att förbättra ditt rörelseutbud. Många av arbetsbyxorna har också en insydd 5 cm förlängning som du kan dela upp för att få en längre byxa om du har långa ben.

Vad man ska tänka på när man väljer arbetsbyxor

När det gäller arbetsbyxor finns det några saker du bör tänka på. För det första, vilken är din kroppstyp? Om du är mer kurvig, kanske du vill välja ett par byxor med lite mer eftergivenhet i tyget. Koniska ben kan också vara ett bra alternativ, eftersom de hjälper dig att visa upp dina kurvor på ett smickrande sätt.
 
Om du är mer muskulös vill du ha något med lite mer struktur – kanske ett par cargobyxor eller byxor med raka ben. Och kom ihåg att det alltid är bättre att välja något som är lite för stort än för litet, eftersom du alltid kan justera linningen eller fållen om det behövs.
 
Så ta god tid på dig när du väljer arbetsbyxor – det är ett viktigt beslut som du kommer att ha på dig varje dag.

Välj arbetsbyxor utifrån dina behov.

Alla arbetsbyxor är inte lämpliga för alla aktiviteter. Därför är det viktigt att vara specifik om hur du tänker använda dem. Faktum är att arbetsbyxornas funktioner bestäms av vilken typ av arbete du utför. Om du till exempel behöver snabb tillgång till dina verktyg bör du välja ett par byxor med välplacerade fickor och verktygsöglor. Om du däremot bara ska använda byxorna för trädgårdsarbete är antalet fickor inte lika viktigt. Då är det kanske viktigare att arbetsbyxorna har knäfickor där du kan förvara ett par knäskydd.

Hur man stylar arbetsbyxor

Det är inte så svårt som du tror att hitta det perfekta paret arbetsbyxor. Allt du behöver göra är att tänka på några saker:
 
Tänk först och främst på din kroppstyp. Alla arbetsbyxor är inte lika – vissa modeller passar bättre för vissa kroppstyper än andra. Så ta dig tid att ta reda på vad som fungerar bäst för dig.
 
För det andra, tänk på dina arbetskrav. Om du behöver ett par byxor som tål mycket slitage måste du välja en stil som är mer hållbar.
 
Slutligen ska du tänka på din personliga stil. Gillar du att hålla dig till grunderna eller gillar du att experimentera med olika stilar? Det finns inget rätt eller fel svar, men det är viktigt att välja en stil som du känner dig bekväm med att bära dag ut och dag in.

Var kan man köpa arbetsbyxor i Singapore

Att leta efter ett par bra arbetsbyxor kan vara en svår uppgift. Men oroa dig inte, vi är här för att hjälpa dig.
 
Det första du behöver göra är att ta reda på din kroppstyp. Är du kort och kraftig, lång och smal eller någonstans däremellan? När du vet det blir det lättare att hitta en byxstil som passar dig bra.
 
Om du inte vet var du ska börja kan du kolla in några av de populära butikerna i Singapore för arbetsbyxor. Några bra alternativ är Mustafa Centre, Takashimaya och Robinsons. Eller så kan du alltid gå online och kolla in hemsidorna för stora märken som Uniqlo eller Mango.
 
Kom bara ihåg att ta god tid på dig och prova några olika par innan du fattar ditt slutgiltiga beslut. På så sätt hittar du garanterat det perfekta paret arbetsbyxor för din kroppstyp!

Vanliga frågor om arbetsbyxor

Låt oss inse att det är mycket att tänka på när du köper arbetsbyxor. Men oroa dig inte, vi är här för att hjälpa dig. Nedan följer några av de vanligaste frågorna vi får från våra kunder om arbetsbyxor.
 
1. Vad är skillnaden mellan arbetsbyxor för män och kvinnor?
2. Vilken är den bästa stilen av arbetsbyxor för min kroppstyp?
3. Vad är skillnaden mellan en regular fit och en slim fit?
4. Behöver jag bära ett bälte med arbetsbyxor?
5. Är arbetsbyxor vattentäta?
6. Vilken storlek ska jag beställa?
 
Vi hoppas att den här guiden var till hjälp! Om du har några andra frågor är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig gärna.

Arbetsbyxor – Vanliga frågor

Varför bära arbetsbyxor?

Du behöver inte oroa dig för damm, stänk eller smuts om du bär rätt arbetsbyxor, oavsett om du är yrkesman, trädgårdsmästare eller hobbyist.

Arbetsbyxor av slitstarka material

Arbetsbyxor är till skillnad från vardagsbyxor speciellt utformade för att klara tuffa förhållanden. Därför är våra byxor antingen 100 % bomull eller en blandning av polyester och bomull. Detta gör dem långvariga utan att ge avkall på komforten. Många av våra arbetsbyxor har dessutom äkta Cordura®-förstärkningar och kilar för att de inte ska spricka när du böjer dig ner.

Avslutande tips

När du köper arbetsbyxor är det viktigt att tänka på din kroppstyp. Alla byxor är inte lika och du vill vara säker på att du får rätt par för din form och storlek.
 
Här är några tips för att hitta de perfekta arbetsbyxorna:
 
Tänk på din kroppstyp. Om du är päronformad ska du leta efter ett par byxor med bredare ben. Om du är mer rektangulär, välj en modell som är avsmalnande vid ankeln.
Leta efter ett tyg som är bekvämt och andas. Du vill inte svettas hela dagen i dina arbetsbyxor.
Se till att passformen är rätt. Byxorna ska vara bekväma men inte för lösa eller för snäva. Du ska kunna röra dig och andas lätt i dem.
 
Det kan vara svårt att välja rätt arbetsbyxor, men det är värt att ta sig tid att hitta det perfekta paret. Följ dessa tips så är du säker på att hitta det perfekta paret för din kroppstyp.