Bottenfärger i världsklass från Hempel

Bottenfärger är ett viktigt skyddande skikt för båtar och fartyg. Det skyddar botten mot rost, förslitning och erosion samtidigt som det förhindrar att föroreningar som alger och mikroorganismer fastnar på skrovet. Hempel är en av de ledande tillverkarna av bottenfärger och erbjuder ett brett utbud av produkter som passar olika typer av båtar och vattenväxlingar. De säljs i de flesta båttillbehörsbutiker – titta på Hempels lista över återförsäljare av bottenfärger så hittar du en butik du kan handla av.

En av Hempel’s mest populära bottenfärger är Hempel’s Hard Racing. Denna färg är speciellt utvecklad för segelbåtar och motorbåtar som tävlar på hög nivå. Den är lätt att applicera och ger en jämn yta, samtidigt som den är mycket resistent mot repor och skador.

För båtar som används i bräckt vatten rekommenderar Hempel deras Hempel’s Antifouling. Denna färg är speciellt utvecklad för att motverka alger och mikroorganismer som kan fastna på botten av båten, vilket kan minska båtens prestanda och öka fuelförbrukningen. Hempel’s Antifouling är enkel att applicera och ger en mycket hållbar yta.

För båtar som används i saltvatten rekommenderar Hempel deras Hempel’s Aquaseal. Denna färg är speciellt utvecklad för att motstå korrosion och erosion, samtidigt som den ger ett bra skydd mot alger och mikroorganismer. Hempel’s Aquaseal är också lätt att applicera och ger en hållbar yta.

Hempel erbjuder också bottenfärger speciellt utvecklade för olika typer av skrov, till exempel trä, metall och fiberglasskrov. Deras färger är formulerade med högkvalitativa ingredienser som säkerställer att färgen håller längre och ger ett bättre skydd för skrovet. Deras träbottenfärger, till exempel Hempel’s Woodshield, är speciellt utvecklade för att skydda träskrov mot fukt och rotting. Deras metallbottenfärger, till exempel Hempel’s Metalastic, är speciellt utvecklade för att skydda metallskrov mot korrosion och erosion. Och deras fiberglasskrov bottenfärger, Hempel’s Fiberglass Solution, är speciellt utvecklade för att skydda fiberglasskrov mot skador och erosion.

En annan viktig faktor att tänka på när man väljer en bottenfärg är vattenväxlingar. Vissa bottenfärger är speciellt utvecklade för varma och torra klimat, medan andra är utvecklade för kalla och fuktiga klimat. Hempel erbjuder bottenfärger för alla typer av vattenväxlingar, inklusive deras Hempel’s Tropical, speciellt utvecklad för varma och torra klimat, och deras Hempel’s Arctic, speciellt utvecklad för kalla och fuktiga klimat.

Till sist, det är viktigt att nämna att det är viktigt att följa appliceringsanvisningarna noga när man använder bottenfärg. Hempel erbjuder detaljerade instruktioner för varje produkt, inklusive information om hur man förbereder ytan, hur man applicerar färgen och hur ofta man ska applicera det. Följa instruktionerna noga kommer att säkerställa att färgen ger ett bra skydd för båten och håller längre.

Sammanfattningsvis är Hempel en av de ledande tillverkarna av bottenfärger och erbjuder ett brett utbud av produkter för olika typer av båtar och vattenväxlingar. Deras produkter är enkla att applicera och ger ett hållbart skydd mot rost, förslitning, erosion och föroreningar. Att välja rätt bottenfärg och följa appliceringsanvisningarna noga kommer att säkerställa att båten är skyddad och presterar optimalt.

Tillägg 2023-03-23 – Hempaspeed

När den här artikeln skrevs hade Hempel ännu inte släppt sin hydrogelbaserade bottenfärg Hempaspeed. Den är nu släppt och är enligt många helt revolutionerande. Den är helt biocididfri och skapar en väldigt hal hinna (av “hydrogel”). Den hinnan gör att det är väldigt svårt för beväxning att fästa, och så fort du kommer upp i fart (därav namnet Hempaspeed) släpper den beväxning som fastnat. Den rekommenderas starkt i alla insjöar och på norrlandskusten, men även på Ostkusten vilket gör den till den första biocidfria bottenfärg som rekommenderas på just Ostkusten. Kolla gärna in det!