Familjeresa till Tyskland

Få länder kan jämföra sig med Tyskland när det gäller en semesterresa för hela familjen. Många tyska städer har ett komplett utbud av aktiviteter, restauranger och boenden som passar alla oavsett ålder. Tysk kollektivtrafik är väl utbyggd och det är enkelt att semestra i landet utan att ha tillgång till bil. Men det är samtidigt lätt att både hyra en bil lokalt och att ta sig till Tyskland med bil från Sverige.

Här får du tips på vad ni som familj på semester i Tyskland kan hitta på i två tyska städer.

Düsseldorf för hela familjen

Düsseldorf är känt, både i Tyskland och internationellt, för sin vackra arkitektur och har man ett intresse för spännande och imponerande arkitektur från så långt tillbaka som 1500- talet så kommer man inte bli besviken på Düsseldorf.

Gissningsvis så är inte familjens yngre medlemmar lika intresserade av arkitektur från den sena medeltiden som en del vuxna är. Därför är det tur att staden erbjuder en uppsjö av saker som även attraherar barn och ungdomar.

Rheinturm, som betyder Rhen-tornet, är ett mer än 200 meter högt torn vid Rhens strand mitt i centrala delarna av Düsseldorf. Det är möjligt att åka upp i tornet för att få en otrolig utsikt över staden, och det är öppet för turister från morgon till sent på kvällen. Det rekommenderas att börja er vistelse i Düsseldorf med att åka upp i tornet och få lite inspiration till vilka av stadens områden ni sen vill se mer av.

Vidare har staden ett stort antal familjevänliga restauranger och de många hotellen håller i genomsnitt hög kvalitet med service för gäster i alla åldrar. Kommunikationer som lokalbussar fungerar mycket bra i Düsseldorf och det är lätt att ta sig runt.

Stora hamnstaden Hamburg

I ungefär ett halvt millennium har Hamburg varit en internationell storstad. Idag är det också en populär destination för turister, däribland familjer.

Staden är fylld av sevärdheter och kultur för hela familjen. Det finns en uppsjö av arrangerade turer, guidad sightseeing på cykel och rundvandringar som riktar in sig på allt ifrån kända byggnader, till hemsökta gamla slott till skattjakter i stadsmiljö. Dessa måste i regel bokas i förväg men är ett fantastiskt sätt att få se många delar av den vackra staden medan man också håller sig aktiv.

Bredvid hamnen i Hamburg, som för övrigt är en av världens största kommersiella hamnar, finns ett stort antal restauranger och hotell som inte bara har vacker utsikt utan också förstklassig service.

Staden har också en av landets äldsta ännu öppna djurparker. Den heter Tierpark Hagenbeck och ligger lättillgänglig med kollektivtrafiken. Djurparken är öppen varje dag i veckan och har förutom ett stort antal vilda djur även ett akvarium till vilket man kan boka besök.