Inköpslista för nyblivna föräldrar

Det finns förmodligen inget man ser fram emot mer under livets gång än en bebis som är på väg. Men det finns så otroligt mycket att tänka på inför den första bebisen, och utöver det du måste hantera som nybliven förälder finns det också väldigt många inköp som måste genomföras. Vi vet att det finns hundratals saker du kommer att behöva köpa till din nyfödda, och därför har vi sammanställt några av de mest grundläggande inköpen som behövs i hemmet innan bebisen kommer.

Barnvagn och tillbehör

Det finns ingen rätt tidpunkt att köpa en barnvagn, men ju tidigare under graviditeten, desto bättre. Men som du säkert har märkt finns det massor av alternativ, vilket kan göra det otroligt förvirrande för nyblivna föräldrar. Det viktigaste är naturligtvis att både du och din bebis får högsta möjliga komfort och säkerhet. Vi föreslår en Bugaboo barnvagn om du letar efter en barnvagn som lever upp till samtliga krav och samtidigt är prisvärd. Sedan finns det flera olika modeller att välja mellan från märket beroende på dina och ditt barns behov. 

 

Förutom själva barnvagnen måste du också tänka på alla tillbehör som du behöver köpa, till exempel lakan, täcke och kudde, regnskydd och insektsnät, madrassöverdrag och en mobil/leksak.

Allt praktiskt till skötbordet och badrummet

Till skötbordet och badrummet behöver du först och främst massor av blöjor, samt en skötväska som alltid är utrustad med blöjor, blöjpåsar, våtservetter och ett skötunderlägg. En skötbädd är också fördelaktigt att ha, och du kan med fördel köpa tvättlappar av tyg för all rengöring. Då skonar du dessutom miljön. Vidare behövs hudlotion för bebisens mycket känsliga hud, liksom babyolja. Köp med fördel stora mängder av allting så du har så att det räcker och blir över.

Kläder till bebisen

Att köpa blöjor och krämer är kanske inte det roligaste, men då är det tur att du kan köpa söta kläder till din nyfödda efter behov! Du bör räkna med att ditt barn behöver en mängd olika saker, till exempel några omlottröjor eller bodies som håller mellan tvättarna, två pyjamasar, några strumpor, byxor och sparkdräkter, två mössor, ett par vantar och gärna någon eller några varma koftor.

 

Men ha i åtanke att bebisar växer otroligt snabbt, så du vill inte köpa alldeles för mycket klädesplagg till den lilla. Vi rekommenderar att du köper så mycket som möjligt begagnat – ett spartips som gör stor skillnad för din ekonomi som nybliven förälder.

Diverse för amning och matning

Bebisar äter konstant, och oavsett om du ammar eller flaskmatar finns det olika saker du behöver köpa för just detta! Det är bra att ha en nappflaska som är speciellt anpassad till din bebis mun och förmåga, liksom amningsprodukter som elektriska eller manuella bröstpumpar om du kommer att bröstmata. Amningskläder är något annat du behöver för att underlätta amningen oavsett var du befinner dig. Och om ditt barn behöver modersmjölkersättning behöver du också köpa produkter för detta. Det är mycket att tänka på, men vi är övertygade om att du kan klara det med lite planering!