Råd för att lättare ta hänsyn till miljön vid varje inköp

Det är viktigt att vi alla gör vårt yttersta för att jobba mot en hållbar framtid. Visst finns det vissa beslut som är mer eller mindre klimatsmarta, och om du vill börja dra ditt strå till stacken redan idag har vi ett antal råd som kan hjälpa dig på vägen. Känn med dig att du verkligen gör skillnad genom att följa våra tips, och läs gärna även nyheter om allt du kan tänka dig hos Info14.

Undvik plast närhelst du kan

Det råder ingen tvekan om att plast är en stor miljöbov. För att värna om miljön bör du därför lägga lite krut på att undvika plast när det går. Detta lyckas du med genom att bland annat återanvända plastpåsar. Istället för att köpa en ny plastpåse varje gång du beger dig till affären kan du dra nytta av samma påse om och om igen.

Försök dessutom att inte dricka genom plastsugrör. Diverse nyheter på marknaden består bland annat av bambusugrör som är bättre för miljön samt metallsugrör som du kan diska för att sedan använda om och om igen. Se samtidigt till så att du alltid sorterar plasten rätt när du behöver slänga plastföremål, och undvik även att köpa produkter som är inlindande i flera lager plast.

Donera eller återanvänd kläder

Utöver ovannämnda tips finns det även vissa punkter att ta hänsyn till när det gäller klädköp. Du kan till exempel hitta många vackra plagg i secondhandbutiker, och för att värna om miljön är det inte ett måste att konstant köpa sprillans nya kläder. Att återanvända kläder är sannerligen en ypperlig lösning för att visa hur mycket du bryr dig om klimatet.

Sist men inte minst kan du donera kläderna som du inte längre använder istället för att slänga bort fullt fungerande plagg. Nyheter dyker ofta upp i modemagasinen, men du får inte glömma att trender konstant kommer och går. Istället för att hela tiden köpa nytt och att därefter slänga fullt fungerande kläder är det bättre att endast köpa kläder som du verkligen tycker om.