Vintersemmester till Karibien med familjen

Under vintern när det är som kallast och mörkast i Sverige så är det många som blir sugna på att åka på solsemmester med familjen. I den här artikeln tipsar vi om karibiens bästa resemål och listar aktiviteter på de nämnda destinationerna. 

Många svenskar åker till Thailand under den svenska vintern, därför kan det vara intressant att åka västerut istället.

Varför ska man resa till karibien?

Anledningarna som finns för att åka på semmester i karibien är många. Det är väldigt varmt i både hav och luft året om och de flesta länderna har sin torrperiod under den svenska vintern. För att ta reda på mer info om alla länder i karibien såsom väder, valutor och mycket annat så rekommenderar vi att kika på den dedikerade karibienguiden resatillkaribien.se.

Vilket land i karibien ska man resa till?

Vilket land du ska resa till beror lite på vad du vill göra och hur stor din budget är, men nedan listar vi de länder som är att rekommendera för sol och bad på en normal budget. 

Dominikanska Republiken 

Dominikanska Republiken är ett av två länder på ön Hispaniola och är en mycket populär destination såväl vinter som sommar. Dominikanska Republiken erbjuder fantastiska stränder med varmt kristallklart vatten. 

Dominikanska republiken erbjuder även mängder av aktiviteter såsom utflykter till ön Isla Saona, valskådning, surfing, dykning och mycket annat. 

Man kan semmestra i hela Dominkanska Republiken i princip men de mest populära destinationerna är Punta Cana, Puerto Plata och Bayahibe som alla är turistorter med fina stränder och många fina hotell i alla olika prisklasser. 

Kuba

Kuba är ett semmesterparadis och mycket populärt bland turister. När du reser till Kuba landar du ofta i Havanna och kan beskåda stadens vackra arkitektur i typisk karibisk stil. Du kan även se alla 50-talsbilar och besöka olika museum. För sol och bad så rekommenderar vi att du söker dig till badorterna Varadero, Cayo Coco och Cayo Guillermo. I dessa städer så finner du gott om bra hotellresorts till ett billigt pris och utöver sol och bad erbjuds ofta aktiviteter såsom snorkling, vindsufring, dykning och olika båtturer. 

Mexikanska rivieran 

Mexikanska rivieran med Cancun, Tulum och Playa del Carmen har på senare år blivit riktigt populära turistmål för resenär från hela världen.  Alla tre ställen erbjuder vackra stränder, varmt väder och utsökt mat.

 Cancun är stället för dig som helst vill bo på all inclusive och njuta av dagsutflykter, men allmänt ta det lugnt. Det finns även mycket nattliv och skoj i Cancun. Från Cancun kan du åka på dagsutflykter till den kända ön Isla Mujeres som ligger strax utanför Cancun. Isla Mujeres är mycket populärt bland folk som vill dyka och snorkla då man kan se valhajar på Isla Mujeres.

Tulum är generellt sett lite dyrare och exklusivt och är stället för dig som vill ha en mer aktiv semmester. Tulum är en liten by vid havet som har mycket nära till tropisk regnskog och Natur. Det finns många häftiga nationalparker i anslutning till Tulum, såsom Xcaret till exempel. 

Tulum har en väldigt spirituell miljö och det känns nästan lite magiskt att vara där.

På den mexikanska rivierna finns det många resorthotell som är anpassade för barn och familjer.

Sammanfattning

Alla de destinationer vi har listat är familjevänliga och det finns en rad aktiviteter för hela familjen. Dessa destinationer är perfekta för sig som vill åka på en all-inklusive semmester.